torstai 16. lokakuuta 2014

Sun Studio ja Beale Street


Ledendaarinen Sun Records! Täältä ovat maailman maineeseen ponnistaneet esimerkiksi sellaiset vaatimattomat nimet kuin Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins ja Jerry Lee Lewis. Paikka oli täynnä rock henkisiä ihmisiä fiilistelemässä 50-luvun soundia. Kierroksella näimme mm. alkuperäisiä nauhureita, paikallisradion lähetysaseman ja tietenkin kaikkein pyhimmän Sun Studion jossa 1900-luvun puolivälissä tehtiin jotain mikä muutti koko musiikin historian kertaheitolla.

Sun Studio toimii edelleen yöaikaan levytysstudiona muusikoille ja jonoa riittää. Hieno paikka. Sam Philips oli lahjoittanut Sunin alkuperäisen Shure mikrofonin studiolle.

Sun Recording Studiolta suuntasimme Beale Streetille joka on blues ja soul musiikin kehto. Näimmepä vielä hevosen pillastuvan vankkurien edessä... Pari mummoa sai kyllä elämänsä hevoskyydin vaikkakin matka oli vain kadun yli.

Graceland pakettiin kuului lounas Hard Rock Caféssa ja empä muista saaneeni niin ylisuolattuja ranskalaisia koskaan. Hampparikaan ei juuri säväyttänyt.

Teksasista olleet pari eläkeläistä olivat erittäin kiinnostuneita meidän reissusta. Kun mainitsin että kotikaupungin poikien bändiä käytiin Houstonissa. Mummu ja pappa tuntuivat olevat rautasia eläkeläisiä. Paappa kertoi nähneensä esim. Mayhemin. Kyselivät mikä sen yhtyeen nimi mitä kävitte katsomassa. Sonatan tokaisin ja paappa painui youtubeen puhelimella ja laittoi Wolves Die Young:n soimaan ja totesi että olenhan minä tämän videon aiemminkin nähnyt. Käväisimme heidän kanssaan vielä kiertämässä Memphis Rock ´n Soul Museon, joka pureutui enemmän Soul musiikin historiaan. STAX museo jää meiltä käymättä tällä kertaa. Veikkaisin että hyvin samankaltainen Rock ´n Soul museumin kanssa.

Jeesuksen aikainen radiolähetin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti